HOT STONE


Hot Stone Massage zijn warme Basalt stenen, opgewarmd tot ca. 45°c.

De Hot Stone massage is een gecombineerde vorm van intuïtieve massage, thermotherapie en aromatherapie, vanuit de gedachtegang "Geest, Ziel en Lichaam zijn één". De thermotherapie kan bestaan uit hete, warme en koude stenen, net waar persoonlijke behoefte naar is.

Over het algemeen wordt het lichaam eerst met handen gemasseerd en daarna met hete stenen. Het voorkomt en verhelpt zowel psychische als lichamelijke klachten, stimuleert de bloedsomloop en het lymfesysteem en geeft het lichaam een behaaglijk gevoel van diepe ontspanning en warmte. Blokkades in spierweefsel (o.a. Rug- en nekklachten, stijve spieren en gewrichten, hoofdpijn, ... worden makkelijker door een strechtching effect opgelost, niet alleen door de massage maar ook door de warmte dit in de spieren komt. Ook zorgt het voor versoepeling van de weefsels, stimuleert de orgaanfuncties en voert afvalstoffen af. Het bestrijdt stress en vermindert depressieve gevoelens.

Als een lichaamsdeel gemasseerd is, wordt dat deel bedekt met warme stenen. Het voelt dan alsof warme handen nog overal energieën door blijven geven en dat zorgt voor een zeer prettige ervaring.